سیستم های وکیوم

کاربرد پمپ خلاء در انتقال مواد صنایع مختلف تولیدی

  • پمپ خلاء

    پمپ خلاء یا پمپ وکیوم بر اساس ایجاد اختلاف فشار هوا و به اصطلاح خلاء در درون محفظه خود عمل می کند. پمپ با مکش هوا از یک محفظه و کاهش تراکم و هدایت آن به سمت دیگر که با افزایش تراکم روبرو است موجب جابجایی مولکول ها و مواد می گردد. انواع مواد جامد، پودری، گرانولی، سیالات و گازها را می توان از طریق سیستم انتقال مواد وکیوم منتقل نمود.

    این سیستم کاربرد گسترده ای در صنایع مختلف دارد. کارخانجات تولیدی، پالایشگاه ها و صنایع مختلف برای انتقال مواد در سیستم تولید خود از انواع پمپ خلاء استفاده می کنند. انواع پمپ وکیوم بر اساس کاربرد آن در صنایع مختلف در مدل های گوناگون با ویژگی های متفاوتی ساخته می شود.

    برخی مدل های پر مصرف و پرتقاضای پمپ وکیوم شامل پمپ وکیوم رینگ مایع، پمپ ساید چنل، پمپ وکیوم پیستونی، پمپ وکیوم دیافراگم، پمپ وکیوم تیغه ای خشک و پمپ وکیوم دورانی تیغه ای روغنی است. هر کدام از این پمپ های کاربردهای متفاوتی داشته ولی سیستم کارکرد آنها مشابه است. در ادامه به بررسی کاربرد پمپ خلاء در صنایع مختلف خواهیم پرداخت.

    کاربرد انواع پمپ خلاء

    پمپ خلاء به دلیل مزیت های متعدد کاربرد وسیعی در صنایع مختلف دارد. پمپ های وکیوم ساختار ساده ای داشته و با حداقل اجزا و قطعات ساخته می شوند. نصب آنها ساده است و اغلب نیاز به فونداسیون خاصی ندارد. از طرفی قدرت مکش عالی آنها منجر به جابجایی آسان مواد مختلف می شود.

    شما می توانید این پمپ ها را در اندازه های متفاوت تهیه و بر اساس مقدار مواد، میزان مسافت جابجایی، اندازه و جنس مواد نسبت به انتخاب مدل مناسب اقدام کنید. توان مصرفی پمپ پایین است لذا استفاده از آن مقرون به صرفه است. سیستم انتقال مواد به روش وکیوم موجب جابجایی مواد بدون هر گونه آلودگی، گرد و غبار و مواد زائد می شود. در این روش مواد به دلیل اینکه در درون محفظه دربسته انتقال می یابند، تحت تاثیر عوامل بیرونی قرار نمی گیرند.

    از اینرو یکی از روش های مناسب برای انتقال مواد غذایی مانند مواد پودری و خمیری شکل بشمار می رود. صنایع بستنی سازی، بیسکویت سازی و مواد غذایی برای جابجایی مواد اولیه خود از انواع پمپ خلاء استفاده می کنند. برای انتخاب پمپ های خلاء باید به عوامل مختلفی همانند حجم محفظه مواد، طول لوله انتقال مواد، حجم مواد و میزان مکش مورد نیاز توجه نمود.

    از دیگر کاربردهای پمپ خلاء علاوه بر مکش هوا و مواد از یک محفظه و انتقال به سمت دیگر، دمیدن هوا است. در واقع فرآیندی مشابه و در جهت عکس سیستم مکش اقدام به تولید هوا و دمیدن می نماید. بدین ترتیب می توان از سیستم دمیدن هوا برای موارد مختلفی مانند تولید اکسیژن در استخرها و حوضچه های پرورش ماهی و آبزیان و یا حذف گازهای فرار از درون مایعات از طریق دمیدن هوا و اکسیژن دهی بهره برداری نمود.

    بدین ترتیب در صنایع مختلف بسته به نوع کاربری و نوع مواد یک نوع پمپ خلاء بکار می رود. برخی کاربردهای پمپ وکیوم شامل صنایع لاستیک سازی، صنایع شیمیایی، صنایع سیم و کابل، صنایع کاغذ و مقوا، صنایع ریخته گری، صنایع نساجی، صنایع شیشه و بلور، صنایع چاپ، صنایع قندسازی، ماشین سازی و چرم سازی است. در ادامه به بررسی کاربرد انواع پمپ وکیوم در صنایع مختلف تولید می پردازیم.

    کاربرد پمپ خلاء در انتقال مواد صنایع مختلف تولیدی
    کاربرد پمپ خلاء در انتقال مواد

    کاربرد پمپ خلاء در صنایع غذایی

    کارخانجات صنایع غذایی به دلیل اینکه با مواد غذایی سر و کار دارند نیاز به سیستم انتقال مواد بهداشتی و دقیق دارند. انواع پمپ خلاء برای انتقال مواد غذایی در ایستگاه های مختلف بکار می رود. موادی مانند پودر کاکائو، پودر پنیر، آرد، شکر، برنج، چای، نشاسته، انواع ادویه ها، نمک، پودر سویا، پودر شیر خشک، آرد سوخاری، پودر تخم مرغ و نظیر آن را با کمک انواع پمپ های خلاء جابجا می کنند.

    به عنوان مثال برای انتقال مواد به انبار و مخازن ذخیره، انتقال انواع مواد پودری به داخل میکسر، خطوط تولید و بسته بندی، جابجایی مواد خروجی از هر ایستگاه تولیدی به ایستگاه دیگر و یا انبار و بسته بندی آنها می توان به صورت اتوماتیک از طریق پمپ های وکیوم اقدام نمود.

    سیستم انتقال مواد به روش وکیوم به دلیل اینکه کاملا استریلیزه و بهداشتی عمل می کند یکی از الزامات انواع صنایع غذایی محسوب می شود، لذا کارخانجات و صنایع مختلف از انواع پمپ خلاء در مراحل مختلف تولید و بسته بندی محصولات خود استفاده می کنند.

    صنایعی مانند کیک و کلوچه سازی برای انبارش، توزین، انتقال مواد به میکسرها و بسته بندی نیاز به پمپ های وکیوم دارند. انواع مواد پودری مانند پودر کاکائو، پودر شیر خشک، شکر، افزودنی های خوراکی، آرد و نظیر آن را می توان به سهولت و دقت بالا منتقل نمود. در این روش از تولید و فرآوری بهداشتی و با کیفیت مطلوب انواع کیک و کلوچه اطمینان حاصل می گردد.

    یکی دیگر از صنایعی که برای خطوط تولید خود نیاز به پمپ خلاء دارند صنعت شکلات سازی است. در این صنعت مواد اولیه ای مانند پودر کاکائو، شکر و سایر مواد در مخازن ذخیره و سپس به خطوط تولید برای میکس و فرآوری نهایی منتقل می شوند. انواع پمپ خلاء با قدرت مکش و توان مختلف را بسته به نیاز و ظرفیت تولید می توان راه اندازی نمود.

    کاربرد پمپ خلاء در انتقال مواد صنایع مختلف تولیدی
    انواع پمپ خلاء با کاربری و نصب آسان

    کاربرد پمپ خلاء در صنایع بستنی سازی: یکی دیگر از صنایعی که برای تولید و انتقال مواد اولیه مانند شکر و یا تزریق بستنی در میکسرها و بسته بندی ها نیاز به سیستم انتقال مواد تحت فشار دارد بستنی سازی است. صنایع بستنی سازی برای انتقال شکر از ایستگاه های مختلفی مانند انبار، میکسرها، سیلوها و راکتورها نیاز به سیستم پرفشار دارند.

    در این روش دانه های شکر و پودر شکر به وسیله پمپ خلاء جابجا می شوند. از طرفی پس از آماده سازی بستنی نیاز به تزریق آنها درون ظروف و یا قالب های مخصوص وجود دارد. تمام این مراحل با استفاده از سیستم انتقال مواد وکیوم به صورت اتوماتیک و برنامه ریزی شده می توان به راحتی نسبت به جابجایی مواد مورد نظر اقدام نمود. صنایع بستنی سازی نیاز به محیط کاملا بهداشتی و عاری از آلودگی های محیطی دارند. سیستم انتقال مواد وکیوم امکان فرآوری و انتقال مواد به طور دقیق و بهداشتی را فراهم می آورد.

    کاربرد پمپ خلاء در انتقال مواد صنایع مختلف تولیدی
    کاربرد پمپ خلاء در صنعت داروسازی

    کاربرد پمپ خلاء در صنایع داروسازی

    یکی از کاربردهای پمپ خلاء در صنایع دارویی است. شرکت های داروسازی نیاز به یک محیط کاملا بهداشتی و استریلیزه برای فرآوری و میکس مواد دارویی دارند. در این صنایع به دلیل اهمیت و حساسیت بالای جابجایی، توزین، تغذیه دستگاه های مختلف و ذخیره سازی مواد از سیستم انتقال مواد به روش وکیوم استفاده می شود. استفاده از محفظه بسته و لوله های انتقال سرپوشیده در سیستم وکیوم، توزین و انتقال دقیق و اتوماتیک مواد منجر به کارایی بالای این نوع پمپ ها در صنایع دارویی شده است.

    سیستم کاملا بهداشتی و بدور از هر گونه مواد زائد از دیگر مزیت های پمپ خلاء است. شرکت های داروسازی برای جابجایی مواد پودری خود نیاز به سیستم های دقیق انتقال مواد دارند. انبارش مواد اولیه در مخازن، تغذیه میکسرها، بسته بندی، خطوط شربت سازی، قرص و کپسول، آمپول سازی، راکتورها، پر کننده ها و بسیاری از ایستگاه های دیگر از پمپ خلاء برای انتقال مواد استفاده می کنند. سیستم انتقال مواد به روش وکیوم وزن کمی داشته و نصب و راه اندازی آن آسان است. با نصب پمپ های خلاء می توان فرآیند اتوماسیون خطوط تولید اجرا نمود.

    از دیگر مشخصه های سیستم انتقال مواد وکیوم قابلیت توزین مواد به صورت دقیق است. ساخت داروها نیاز به توزین دقیق داروها گاهی تا چند هزارم میلی گرم نیز دارد. از طرفی هر گونه ناخالصی مانند گرد و غبار و آلودگی های محیطی فاجعه بار خواهد بود. سیستم انتقال مواد وکیوم دقت زیادی در وزن کردن و انتقال مواد داشته لذا یکی از برترین گزینه های جابجایی مواد در این صنعت استفاده از پمپ خلاء است.

    کاربرد پمپ خلاء در انتقال مواد صنایع مختلف تولیدی
    کاربرد پمپ خلاء در صنایع خوراک دام و طیور

    کاربرد پمپ خلاء در صنایع خوراک دام و طیور

    صنایع فرآوری خوراک دام و طیور برای تهیه انواع خوراک دام با فرمول های مختلف نیاز به سیستم انتقال مواد دقیق دارند. مواد اولیه خوراک دام و طیور اغلب به صورت پودر، مواد جامد در اندازه های کوچک و متوسط و انواع دانه ها هستند. بدین ترتیب با استفاده از پمپ خلاء به سهولت می توان مواد را جابجا نمود. از طرفی داشتن یک فرآیند مکانیزه منجر به رعایت مسائل بهداشتی می گردد.

    سیستم انتقال مواد به روش وکیوم راه حل دقیق و مقرون به صرفه خواهد بود. در این صنایع معمولا انواع مواد اولیه خوراک دام در انبار و مخازن جداگانه نگهداری می شوند. با داشتن سیستم انتقال مواد می توان انواع مواد پودری را از انبارهای مختلف منتقل و در دستگاه میکسر مخلوط نمود. در نهایت بسته بندی اتوماتیک خوراک منجر به صرفه جویی در وقت و هزینه شما می گردد.

    در مراکز فرآوری و تولید خوراک دام و طیور با توجه به فرمول های مختلفی که وجود دارد نیاز به میکس نمودن مواد اولیه با یکدیگر با نسبت های مختلفی است. پمپ خلاء در این صنایع جهت انبارش، انتقال مواد از مخازن به میکسر، انتقال مواد مخلوط شده از میکسر به مخازن، انتقال مواد از میکسر و یا مخازن برای بسته بندی و توزین دقیق مواد در تمام مراحل فوق بکار می رود. در این روش دقت بالا و کیفیت مطلوب به همراه سرعت و کاهش نیروی انسانی به کاهش هزینه ها و صرفه جویی اقتصادی منجر می شود.

    کاربرد پمپ خلاء در انتقال مواد صنایع مختلف تولیدی
    کاربرد پمپ خلاء در صنایع مختلف

    کاربرد پمپ خلاء در صنایع بطری و شیشه سازی

    پمپ خلاء قابلیت عملکرد دو سیستم مکش و دمیدن را دارد. در واقع اختلاف فشار مولکول های هوا در دو منطقه مختلف منجر به ایجاد تراکم بالا و تراکم کم شده و در نهایت جابجایی مولکول های هوا و گاز را به دنبال دارد. این جابجایی به انتقال ذرات جامد معلق در هوا مانند پودر، دانه های زیر و متوسط و مواد چسبنده و گرانولی در داخل سیستم انتقال مواد منجر می شود.

    صنایع بطری سازی برای جابجایی و انتقال مواد اولیه مانند پلی اتیلن و پلی پروپیلن که به صورت پودر و یا گرانول هستند نیاز به پمپ خلاء دارد. در این روش انتقال مواد اولیه از کیسه ها و بشکه ها به انبار و مخازن و سپس انتقال آنها به میکسرها و خطوط تولید توسط پمپ های وکیوم انجام می شود. از طرفی پمپ های تزریق مواد جهت فرم دهی و شکل دهی بطری نیاز به دمیدن هوا دارند.

    در این مرحله پمپ خلاء با کارکرد معکوس و دمیدن هوا از طریق دستگاه های تزریق به شکل دهی بطری کمک می کند. سیستم انتقال مواد به روش پمپ وکیوم صرفه جویی زیادی در وقت و هزینه می کند. نیروی انسانی مورد نیاز در این روش به حداقل ممکن کاهش می یابد و کیفیت محصولات تولیدی به دنبال سیستم اتوماسیون و مکانیزه در خط تولید یکنواخت و تضمین شده خواهد بود.

    از دیگر کاربردهای پمپ خلاء در صنایع شیشه و بلور سازی است. علاوه بر انبارش و انتقال انواع مواد پودری، گرانولی و ذرات جامد که به عنوان مواد اولیه شیشه و بلور بکار می روند از پمپ های خلاء برای دمیدن در سیستم تزریق و ساخت شیشه و بلور استفاده می شود. دمیدن هوا در درون مایع خمیری شکل شیشه اگر چه در قدیم به صورت دستی و توسط انسان ها صورت می گرفت ولی در دنیای صنعتی امروز این کار توسط ماشین آلات اتوماتیک صورت می پذیرد.

    پمپ خلاء با ایجاد هوا و دمیدن در درون سیستم تزریق به شکل دهی انواع شیشه، بلور، بطری و وسایل شیشه ای کمک می کند. از طرفی عملیات جداسازی و اکسیژن دهی در درون مخازن و حوضچه های مواد مذاب توسط انواع پمپ های وکیوم صورت می گیرد. قدرت بالا، یکنواختی قدرت مکش و دمیدن در طول زمان و امکان استفاده برای مدت زمان طولانی منجر به عملکرد مطلوب این نوع پمپ ها می گردد. از طرفی به دلیل امکان استفاده از چندین پمپ به صورت موازی و در کنار یکدیگر می توان به اندازه حجم توان مورد نیاز نسبت به نصب مدل مناسب انتخاب نمود.

    پمپ خلاء کاربرد زیادی در صنایع مختلف دارد. از دیگر صنایعی که از انواع پمپ های وکیوم در خطوط تولید و فرآیندهای خود استفاده می کنند می توان به مراکز پرورش ماهی و آبزیان، صنایع سیم و کابل، صنایع پتروشیمی، صنایع کاغذ سازی، صنایع تولید محصولات پی وی سی و صنایع نساجی نام برد. در هر یک از این صنایع بسته به نوع فعالیت و کاربری از انواع پمپ های وکیوم با ظرفیت های متفاوت استفاده می شود.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    نمایش بیشتر

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    دکمه بازگشت به بالا
    سوال دارید؟ تماس واتساپ